14 en 15 september: Open Monumentendag 2019: Plekken van plezier

Het thema van de BankGiro Loterij Open Monumentendag 2019 in het weekeind van 14 en 15 september is “Plekken van plezier”. Naar welke monumentale plekken gingen en gaan mensen voor hun plezier? In Pijnacker-Nootdorp stellen de kerken St. Bartholomeuskerk (Veenweg 38 in Nootdorp), de Dorpskerk (Koningshof 3) in Pijnacker en H. Joannes de Dooperkerk en de pastorie (Oostlaan 36 -38 in Pijnacker) de deuren voor je open. Ook in buurgemeenten zijn diverse monumenten deze dag geopend.

Aansluiting bij Europees thema
Plekken van plezier sluit aan bij Arts and Entertainment. Er zijn vijf categorieën te benoemen waar mensen naartoe gingen voor vermaak: podiumkunsten, museale kunsten, sport en spel, horeca en recreatie. Het thema staat daarmee garant voor originele openstellingen: monumentale cafés, hotels en (studenten)sociëteiten, monumentale sportstadia, botenhuizen en zwembaden, maar ook (openlucht)theaters, muziektenten, pretparken en monumentale plekken waar ‘meisjes van plezier’ te vinden waren: het valt allemaal onder Plekken van plezier.

Veel optredens en activiteiten
Je kan onder andere luisteren naar muziek, kijken naar een voorstelling, proeven van eten en drinken of opsnuiven van buitenlucht in monumentaal groen.

Voor meer informatie kun je kijken op de website van Open Monumentendag