60 jaar wielerronde in Pijnacker

Op 26 juli 1958 was de allereerste Ronde van Pijnacker. Er is dan wat te vieren De organisatie wil er iets speciaals van maken op Zaterdag 19 augustus

 

De Pijnackerse wielerronde werd in de afgelopen jaren steeds gehouden in Pijnacker-Noord, maar in verband met de reconstructiewerkzaamheden daar is dat de komende jaren niet mogelijk.

Het is de zestigste keer en dan moet je er iets bijzonders van maken.

Op zaterdag 19 augustus gaat de wielerronde van start op de Stationsstraat.Het parcours van de Ronde van Pijnacker loopt dit jaar namelijk over het Emmapark. De route: Emmastraat, Emmapark en Kerkweg terug naar de Stationsstraat.

Begin wedstrijden 14.00 uur De wedstrijden duren tot rond 22.30 uur  het zou fijn zijn de ronde in Pijnacker te kunnen houden.

Over het 700 meter lange parkoers worden weer wedstrijden gehouden voor Masters 40+, Amateurs en Elite/Beloften. Ook is er weer een Dikke Bandenrace en zijn er burgerraces in twee leeftijdscategorieën. Er is ook een dernywedstrijd voor Prominenten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

OPROEP! Wie heeft er oude foto’s

en misschien krantenknipsels van de Ronde van Pijnacker langer dan 20 jaar geleden of weet iemand die dit heeft? Dit ivm het 60 jarig jubileum wat we gaan vieren op zaterdag 19 augustus a.s. We vinden het leuk om de geschiedenis van de Pijnackerse wielerronde in beeld te brengen. Het kan gestuurd worden naar info@rondevanpijnacker.nlGraag dit bericht delen!

 

 

 

 

 

 

 

Gebroeders Rullens jaren 60 zaten klaar , wachten wat er voorbij zou komen aan wielrenners