Vrijwilligers nodig voor bezoekdienst van SWOP

De Stichting Welzijn & Ondersteuning Pijnacker-Nootdorp (SWOP) is op zoek naar vrijwilligers die eens met iemand willen gaan wandelen, een kop koffie willen drinken of zomaar een praatje maken. De bezoekdienst van de SWOP wordt vooral ingezet voor alleenwonende ouderen die niet zoveel contacten meer hebben. Er zijn vooral nieuwe mensen nodig in Nootdorp, Delfgauw en Keijzershof. Vragen aan de bezoekdienst komen vooral binnen vanuit familie en of thuiszorgorganisaties. De SWOP probeert dan een koppeling te maken met een vrijwilliger. Er komt eerst een kennismakingsgesprek, en daarna volgt een proefperiode om te zien of er van beide kanten een klik is.
Hoe belangrijk dit werk is bleek onlangs, toen in Delfgauw een bejaarde man op zolder door een vrijwilliger van de SWOP werd aangetroffen, die na een val al drie dagen niet overeind kon komen. Omdat de vrijwilliger argwaan kreeg om dat deze gedurende enkele dagen geen telefonisch contact met de man kreeg, is de alleenwonende man op tijd gevonden.

Wie interesse heeft om op deze manier wat tijd ter beschikking te stellen kan contact opnemen met Josita Woesthuis via 015-369 2812 of josita@swop.nl.