Huurdersvereniging wil meer (gratis) leden

Argos, de huurdersvereniging voor bewoners van huurwoningen in Pijnacker-Nootdorp, zou graag een groot aantal nieuwe leden verwelkom. Dat kost niets; alleen even de moeite van het aanmelden, aldus voorzitter André Plooij. De huurdersvereniging heeft momenteel rond de 800 leden, maar dat zouden er veel meer kunnen zijn. In de gemeente staan zo’n 2300 huurhuizen. De huurdersvereniging heeft tegenwoordig behoorlijk wat invloed. De nieuwe huurwet verplicht woningbouwcorporaties en andere verhuurders om met de huurders te overleggen over bijvoorbeeld de jaarlijkse huurverhoging, onderhoud en woningverbetering. Argos vertegenwoordigt de huurders die een huis bewonen van corporatie Rondom Wonen. De huurdersvereniging komt bij Rondom Wonen dus op voor de belangen van de huurders.
Voorzitter Plooij is behoorlijk tevreden over de manier waarop er naar de huurdersvereniging wordt geluisterd, zei hij deze week bij de ondertekening van een prestatiecontract met Rondom Wonen en de gemeente. “We worden serieus genomen, en dat was al zo voor de nieuwe wet in werking trad, dus we hebben wat weinig te klagen. Ook bij de tot standkoming van de prestatieovereenkomst waren we nauw betrokken.”

Hoe meer leden de huurdersvereniging heeft, des te sterker zij is. Daarom zou Plooij het wel fijn vinden als iedereen in Pijnacker-Nootdorp die een huis huurt, zich zou aansluiten. “Het lidmaatschap is gratis. Je moet alleen even dat formuliertje invullen”, zegt hij.

Aanmelden kan op de website www.huurdersverenigingargos.nl.