Beeldende kunstproject in de tuin van Veenhage

Woonzorgcentrum Veenhage in Nootdorp krijgt een beeldententoonstelling in de tuin. Die wordt ingericht in het kader van het beeldende kunstproject van Stichting Op Visite. Van 26 augustus tot en met 30 september 2016 zijn er meer dan 25 beelden te zien in de twee tuinen van Veenhage. De expositie wordt op 26 augustus geopend door burgemeester Ravestein. De Stichting Op Visite brengt al enkele jaren kunst op verschillende locaties ’aan huis’. Ook in allerlei andere zorgcentra zijn eerder tijdelijke tentoonstellingen ingericht. Niet alleen de bewoners zijn dan welkom om te komen kijken, maar ook hun familieleden en alle mensen uit de buurt. In september komt elke vrijdagochtend een groep leerlingen van groep 8 van een van de basisscholen in de tuinen van Veenhage op bezoek.
Deelnemende kunstenaars zijn Anna J. van Stuijvenberg, Christien Rijnsdorp, Ellen Rijsdorp, Loek Bos, Leon Perlot, Pepijn van den Nieuwendijk, Renée du Clou, riëlle beekmans, Theo Bos en Yke Prins. Enkelen van hen geven ook een workshop, waarbij bezoekers zelf kunstwerken kunnen maken.
 
De tentoonstelling is van 26 augustus tot en met 30 september a.s. dagelijks van 10 tot 17 uur te bezichtigen. Veenhage zit aan de Meidoornlaan 2 in Nootdorp.