Wiebelkindjes welkom bij balletschool Delfgauw

Je hebt van die kindjes, die al heel vroeg de hele dag in beweging zijn. Een of twee generaties terug zou er geregeld tegen ze geroepen zijn: ‘Zit toch eens stil’, maar tegenwoordig weten we dat veel bewegen essentieel is.
Juist voor die kinderen, maar ook voor alle andere die misschien wat minder beweeglijk zijn, zijn de ouder-en-kind-lessen en de peuterdans van Balletschool Delfgauw. Mariska Salamony van de balletschool: “Je hebt zat van die kindjes van 2 jaar oud die al van dansen houden en die thuis de hele dag staan te wiebelen. Die vinden het heerljk om in een klein groepje op muziek te bewegen. En dat doen we in een veilige omgeving, want papa of mama blijven erbij, of soms een opa of oma, dat kan natuurlijk ook.” De balletlesjes voor zulke kleine kindjes duren een half uurtje of drie kwartier. Leuke muziek, een verhaaltje, bepaalde thema’s: daarop kun je allerlei bewegingen doen en lekker dansen.

Voor de iets oudere kinderen, vanaf een jaar of drie, is er peuterdans. Die durven al wat meer, dus papa of mama kunnen dan even de zaal uit, vertelt Mariska. “Dan doen we kleine gymoefeningetjes, misschien een klein parcourtje, en natuurlijk ook op leuke muziek.”

Doel van de lesjes voor jonge kinderen is vooral het plezier van bewegen. Dat staat voorop. Maar uit onderzoek en moderne inzichten blijkt dat lekker bewegen heel goed is voor de motorische ontwikkeling van jonge kinderen, voor hun muzikale vorming, en zelfs voor hoe ze later leren lezen en rekenen.

De balletschool begint op 1 september weer met de lesjes, steeds op de donderdagmiddag. De lessen worden gegeven in basisschool De Triangel in de Florijnstraat 7 in Delfgauw. Daar zijn ook dans- en streetdancelessen voor de oudere kinderen.

Wie meer wil weten kan terecht op de website van de balletschool