66 nieuwe sociale huurwoningen in Pijnacker Noord

Na de sloop van een zestal seniorenwoningen aan de Thorbeckelaan in 2010, zijn er nu plannen om de drie flats te vervangen. Voor het eind van het jaar hoopt woningcorporatie Rondom wonen te beginnen met de werkzaamheden. De verwachte oplevering is in 2018. Het gaat om de drie flats aan de Troelstralaan, de Schaepmanlaan en de Savornin Lohmanlaan. De appartementen worden betaalbare huurwoningen voor senioren en starters.

Rondom Wonen overlegt met Ammerlaan The Green Innovator om de nieuwe woningen aan te sluiten op het aardwarmtenetwerk. Parkeergelegenheid zal direct naast de flats komen. Elk gebouw zal 22 woningen tellen, waarvan 15 stuks 3-kamerwoningen en 7 stuks 2-kamerwoningen. Er komen vier verdiepingen.

Doordat veel corporaties krap bij kas zitten, waaronder Rondom Wonen, zijn maatregelen vanuit de gemeente noodzakelijk. Vanwege de grote sociale woningbehoefte in Pijnacker-Nootdorp heeft de gemeenteraad ingestemd om garant te staan voor een lening. Hierdoor kan Rondom Wonen toch de stap zetten om te gaan ontwikkelen.