CDA presenteert bijzonder plan voor de Diamant

De fractie van het CDA in de gemeenteraad van Pijnacker-Nootdorp heeft samen met architect Hans Klompenhouwer van R4a Architecten een plan gepresenteerd om het Raadhuisplein een flinke oppepper te geven. Onderdeel van dat plan is een grote aanpassing van de Diamant. Het gebouw zou deels rechte glazen wanden moeten krijgen, zodat het veel beter past bij de omliggende gebouwen. Fractievoorzitter Bob van der Deijl presenteerde het plan donderdagavond tijdens de oordeelsvormende vergadering van de gemeenteraad. Daarin werd gesproken over de manier waarop het centrum van Pijnacker aantrekkelijker kan worden gemaakt. Van der Deijl wees erop dat de Diamant door zijn onregelmatige vorm een veel te dominante positie inneemt op het plein. Verder staat het gebouw al jaren voor een belangrijk deel leeg. Voor de bovenverdieping is nooit een huurder gevonden, en ook op de begane grond is er sprake van leegstand.
Architect Klompenhouwer, die zelf in Pijnacker woont, maakte wat eerste schetsen en liet een filmpje maken waarop te zien is hoe het gebouw een veel betere uitstaling kan krijgen. Tegelijkertijd zou het Raadhuisplein door terrassen en extra bomen een intiemer en gezelliger karakter moeten krijgen. “We hebben al een eerste contact gehad met de beheerder, en die was verrast door het idee. De eigenaar heeft al aangegeven wel te willen meewerken, maar dan zou er wel een langjarige huurder voor de bovenverdieping gevonden moeten worden.”

Enthousiasme

Van de andere fracies in de raad kwamen donderdagavond direct enthousiaste reacties na het zien van het filmpje. Ook wethouder Van Staalduine reageerde zeer positief. Hij zegde toe dat hij het idee ‘met genoegen’ verder wil laten uitwerken. Het CDA kondigde aan eind deze maand met een motie in de raad het college op te roepen om het plan op haalbaarheid te onderzoeken. Eigenlijk is die motie, die gezien de reacties vanuit de fracties zeker zal worden aangenomen, dus nu al overbodig, blijkt uit de toezegging van de wethouder.

Bekijk hier de impressie voor de Diamant.