1001 Nachten: twee voorstellingen met toptheater

125 medewerkers werken mee aan de bijzondere voorstelling ‘1001 Nachten’ die komend weekend wordt opgevoerd tijdens het culturele evenement De Verbeelding. Aan de productie is maandenlang gewerkt. Vooral dit weekend is er intensief gerepeteerd in het Stanislascollege. Speciaal voor deze productie is een koor, een orkest en een acteergroep samengesteld, die bestaat uit mensen die meestal al muzikaal of acterend actief zijn in koren, orkesten en toneelgezelschappen in Pijnacker-Nootdorp. De repetities waren in de afgelopen maanden eerst afzonderlijk binnen hun eigen discipline, maar uiteindelijk kwam dit weekend alles samen.
‘1001 Nachten’ bestaat net als het oorspronkelijke vertellingen onder die titel, uit afzonderlijke verhalen die op verschillende manieren worden verteld en in beeld worden gebracht. De voorstelling sluit aan bij de oosterse sfeer van de oorspronkelijke verhalen. Er is zang, dans, muziek, mime, acteerwerk, dus de voorstelling mag met recht totaaltheater worden genoemd.

Zaterdag 24 september om 20.15 uur is de avondvoorstelling. Zondag 25 september om 15 uur wordt de productie herhaald in een matinee. De voorstellingen zijn in de aula van het Stanislascollege, Sportlaan 3a in Pijnacker.

Kaarten kosten tien euro (kinderen 7,50) en zijn online te bestellen op de website van 1001nachten.