De 77-jarige mevrouw van Eijk haalt haar gelijk tegen Rondom Wonen

Woningcorporatie Rondom Wonen daagt de 76-jarige mevrouw van Eijk voor de kantonrechter. Dit is de nieuwste stap in een langlopende juridische strijd over servicekosten tussen de woningcorporatie en meerdere bewoners uit Pijnacker-Noord. Bewoners van sociale huurwoningen in de wijk zouden ongeveer honderd euro per jaar teveel betalen. Zo begon 21 januari een strijd over de te veel betaalde kosten aan Rondom Wonen. Op 18 februari kreeg mevrouw van Eijk bezoek van de deurwaarder, die haar en haar 80-jarige man beiden een dik juridisch pakket bezorgde. Naar verluidt zal de uitspraak van de kantonrechter alsnog voor de hele wijk komen te gelden.

Strijd gewonnen!
Er is wat over en weer gepraat en geregeld, de beste juristen kwamen van stal bij Rondom Wonen. Vanaf januari is mevrouw van Eijk maar ook Ivo haar rechterhand in dit gevecht, ook druk bezig met alles uit te zoeken,  verschillende keren reizen naar  het rechtsgebouw. De uitspraak daar hoefde niemand bij te zijn die kwam gewoon per post. Uiteindelijk Gister laat in de middag kwam dan uiteindelijk de uitslag. Daarin heeft de rechter  het voordeel uitgesproken voor mevrouw van Eijk, zei heeft met haar volharding gewonnen, samen met haar rechterhand Ivo! Een bedrag van rondom 165 euro per jaar.  Dit betreft dan ook voor de flats waar kopers zitten.

De flats waar alleen huurders zitten daar moeten we nog even op wachten, die hadden nog geen post in de bus. Daar zit een advocaat tussen en dat neemt meer tijd in, maar hopen spoedig daar wat van te vernemen. Er komt nog een vervolg!

Iedereen krijgt terug
Iedereen heeft een brief thuis gekregen van Rondom Wonen, de afrekeningsfout zou voor alle flats van Noord gaan gelden. En dat voor de meerdere jaren, dus mogen we heel wat verwachten.  Een mooi sint Nicolaas cadeau! Wel een sigaar uit eigen doos natuurlijk, want er is gewoon toch teveel betaald. Er kan een kerstsok aan de verwarming worden geknoopt die hopelijk snel gevuld wordt. Blijf wel bedenken dat echt warm stoken in Noord nog duur is. Een appeltje voor de dorst is ook niet verkeerd.

Argos
Helaas heeft de Argos er weinig aan gelegen gehad, en mevrouw van Eijk wel aangehoord maar daar is het bij gebleven. Op een laatste ledenvergadering mocht er niet over gesproken worden. Een vraag steller is daarbij weg gelopen.

Drie bewoners
Drie bewoners  hebben een zaak aangespannen. Alle drie zijn door de huurcommissie in het gelijk gesteld.  Deze  drie bewoners  staken hun nek uit voor de rest van Noord.  Alle drie op leeftijd. Dhr Clarenbeek, die begin 2017 heeft het jammer genoeg  de uitspraak  van kantonrechter niet meer mee mogen maken,  is overleden.

Sociale woningen
sociale woningen daar is maar 21 % van te vinden in Pijnacker/Nootdorp.  70 % is verkoop.  De overige 9 % is vrije vestiging  of iets dergelijks. Door verkoop van de flats zakt ook het aantal sociale woningen. De spoeling word dun.  Op tijd inschrijven wil je ook wonen.