Aangepaste dienstverlening in verband met coronavirus

Het kabinet heeft nieuwe maatregelen afgegeven om verdere verspreiding van het coronavirus zo veel mogelijk in te dammen. Dit heeft ook gevolgen voor de dienstverlening van de gemeente Pijnacker-Nootdorp.

Volg de landelijke adviezen
Burgemeester Ravestein roept alle inwoners van Pijnacker-Nootdorp op om de landelijke adviezen van RIVM en GGD op te volgen. “Dat is de beste manier om te zorgen dat (kwetsbare) mensen niet ziek worden. Ik begrijp dat dit veel vraagt van onze samenleving, maar laten we met elkaar de verantwoordelijkheid nemen om de verspreiding van het virus zoveel mogelijk te beperken.”

Langere wachttijden
De gemeente Pijnacker-Nootdorp houdt zich aan de landelijke maatregelen. Dit betekent dat ook de medewerkers zo veel mogelijk vanuit huis werken. De gemeente zorgt voor een minimale bezetting. Daardoor kan het voorkomen dat de wachttijden langer zijn dan je van de gemeente gewend bent. Hiervoor vragen ze om je begrip.

Spoedeisende zaken op afspraak
De gemeente verzoekt je om alleen contact op te nemen voor spoedeisende zaken. Zoals het afhalen van een paspoort of rijbewijs, het doen van een geboorteaangifte of het aangeven van een overlijden. Daarvoor is de gemeente bereikbaar en geopend. Wij vragen al onze bezoekers om spoedeisende zaken op afspraak te doen.

Meer informatie
Inwoners kunnen voor meer informatie over het coronavirus terecht op de website van het RIVM en de website Rijksoverheid.nl/corona.
Of bel met het landelijke informatienummer: 0800-1351.