Aanleg idylle Hofweg Nootdorp

Op woensdag 11 oktober om 16.00 uur slaan De Vlinderstichting, bewoners uit de wijk Het Bos van ‘s-Gravenhout en de gemeente Pijnacker-Nootdorp de handen ineen voor de aanleg van een idylle op een stuk grond aan de Hofweg, grenzend aan het wandelbos Laakweg (vlak voor de bocht richting metrostation Nootdorp; zie luchtfoto voor exacte locatie). Gezamenlijk gaan zij het stuk grond dan inzaaien met een bloemenmengsel. Extra hulp wordt zeer gewaardeerd dus kom langs met een emmer en neem ook uw kinderen mee!

Idylles zijn bloemrijke plekken voor vlinders, bijen en mensen. Het zijn plekken waar inheemse meerjarige planten worden gezaaid, die thuishoren op die grondsoort. Dat zaaien kan niet met een zaaimachine, omdat de zaden allemaal verschillend van grootte zijn. Maar het kan wel prima met de hand en het zou mooi zijn als een aantal bewoners uit de omringende wijken mee willen zaaien. De klus is naar schatting in een half uur geklaard. Kinderen zijn uiteraard ook van harte welkom om mee te helpen zaaien. Het is handig als iedereen een emmer en indien mogelijk ook een hark meeneemt.

Het programma ziet er als volgt uit:

16.00 uur: Openingswoord en uitleg over idylles, vlinders, bijen en mensen
16.10 uur: Instructie voor het zaaien
16.15 uur: Inzaaien
16.30 uur: Inharken
16.45 uur: Afsluitend drankje met versnapering
17.00 uur: Einde

Daar er meerjarigen worden gezaaid, zal het volgend jaar nog niet heel erg kleurig zijn en zal er ook een aantal keren gemaaid worden. Maar de jaren daaropvolgend zullen er veel bloeiende kruiden groeien van het voorjaar tot het najaar, die zorgen voor voedsel voor vlinders en bijen door het hele seizoen.