Acht koninklijke onderscheidingen in Pijnacker-Nootdorp

Burgemeester Francisca Ravestein reikte woensdagmorgen in de raadzaal van het gemeentehuis in Pijnacker Koninklijke Onderscheidingen uit aan acht inwoners van de gemeente Pijnacker-Nootdorp ter gelegenheid van Koningsdag. Zeven van hen kregen het lintje opgespeld dat hoort bij het lidmaatschap van de Orde van Oranje-Nassau. Een van hen werd Ridder in diezelfde orde.

Tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau werd Cor Ripping benoemd, voor zijn jarenlange inzet voor de glastuinbouw in de regio. Marijke Van Aalst-Rodenburg kreeg het lintje als vrijwilliger bij het KidSZkamp (voorheen bekend als Zondagschoolkamp). Sinds 2001 zet ze zich als vrijwilliger in bij Wijkgemeente De Acker.

Erik de Goede werd gedecoreerd als secretaris van Bewonersvereniging Koningshof. Bartjan Kerklaan werd onderscheiden als vrijwilliger bij de Buurtbus en sinds als ontwikkelingswerker in Gambia. Hij is lid van de gemeenteraad van Pijnacker-Nootdorp.

Gerard Legierse is sinds 2004 dirigent/organist bij H. Bonifatiusparochie in Rijswijk. Tevens is hij artistiek leider van de concertserie “Muziek in de Bonifatius”. Herman Stikkel is sinds 2010 betrokken bij wijkvereniging Koningshof, sinds 2014 als voorzitter. Daarnaast is hij sinds 1981 als vrijwilliger actief bij de politie.

Peter van Bokhoven is sinds 2005 vrijwilliger bij inloophuis Het Kompas in Den Haag. Sinds 1967 is hij als vrijwilliger actief in diverse (bestuurs)functies bij de Gereformeerde Gemeente in Delft. Jan van Keulen was initiatiefnemer van het project “Vrienden van het Khongdistrict” en is daar tot op heden aan verbonden als adviseur. Sinds 1985 is hij actief bij Laus Deo, het gemengde koor van de Bartholomeusparochie.