Adoptieouders gezocht voor afvalbakken

Zo gek klinkt het niet: gezellig, adopteer eens een afvalbak! Dat kan al op verschillende plekken in Nederland, en Pijnacker-Nootdorp begint er ook mee. Want sommige afvalbakken worden bijna niet gebruikt, dus vanuit bezuinigingsoogpunt kunnen die beter weg. Maar als iemand in de buurt zich over zo’n bak ontfermt, dan kan hij als adoptiebak blijven staan.

Veel moeite kost dat niet. Zo nu en dan even legen, een beetje in de gaten houden dat niemand er iets raars mee doet en elke dag een beetje warmte en aandacht, dat is alles.

De gemeente heeft zelfs nog een mooi opvoedkundig argument om een afvalbak te adopteren. Het kan ook goed zijn om dat te doen om de kinderen te leren bewust met afval om te gaan.

Op bakken die gedoemd zijn om te verdwijnen verschijnen binnenkort rode stickers, meldt de gemeente op de website. ‘Deze afvalbak gaat binnenkort weg’, staat er dan met grote letters op. Wie zo’n bak lief heeft en hem (haar?) een wreed lot wil besparen kan gaan naar deze webpagina op de site van de gemeente. Daar vind je een heus Aanvraagformulier Adoptie Afvalbakken. Niet te lang wachten, want voor je het weet is zo’n bak al door iemand anders geadopteerd.