Afronding project Ackerswoude een feit

Met de oplevering van de laatste fase, is de afronding van project Ackerswoude een feit. De bewoners van nieuwbouwproject Landrijk 18 in Pijnacker hebben samen met wethouder Frank van Kuppeveld op zaterdag 21 januari geproost op de oplevering van de laatste woningen. In de prachtige woonwijk Ackerswoude zijn er in totaal 892 woningen gerealiseerd.

Nieuwbouwwijk
Ackerswoude is de nieuwbouwwijk in Pijnacker waar de laatste acht jaar bijzondere woningen zijn gerealiseerd. ABB Bouwgroep ontwikkelde en realiseerde 892 woningen in twee verschillende woonstijlen: Brink en Landrijk. De woningen in Brink, die het dichtst bij het centrum liggen, hebben een dorpse uitstraling gekregen. In het gezamenlijke binnenterrein hebben deze woningen een eigen parkeergelegenheid. De woningen in Landrijk hebben een meer groene, rustige setting en zijn gelegen aan een erf en zijn ontwikkeld in de landelijke chaletstijl en de cottagestijl.

892 energiezuinige woningen
In november 2014 is ABB Bouwgroep gestart met de bouw van het eerste nieuwbouwproject Brink 1. Nu een ruime acht jaar later zijn er in totaal 892 energiezuinige woningen gerealiseerd in Ackerswoude. Directeur Jan Dekker van ABB Bouwgroep: “Ackerswoude is een gezellige nieuwbouwwijk geworden waar mensen met veel plezier wonen en thuiskomen in een nieuwe, landelijke omgeving”.