Afscheid van de wethouders

Ze hebben hard gewerkt tijdens de afgelopen raadsperiode om aan de belangen van iedereen die in Pijnacker-Nootdorp woont en werkt, te voldoen. En hoewel ze moeilijke taken tegenkwamen waarbij het onmogelijk leek om iedereen tevreden te stellen, is dat toch gelukt. Deze maandag nam de gemeente afscheid van de oude wethouders, Piet Melzer, Jaap van Staalduine en Bob van der Deijl. Meer dan honderd mensen bezochten de afscheidsreceptie. Burgemeester Ravestein hield een speech om ieder van de wethouders te bedanken voor hun toewijding, hun drive en passie voor politiek en hun uitstekende samenwerking om de belangen van alle partijen zoveel mogelijk te behartigen.

Speeches

Ieder van de wethouders hield een afscheidsspeech. Bob van der Deijl vertelde over zijn korte tijd als wethouder. Hij was al langer actief als raadslid en bestuurslid voor de CDA-fractie, maar mocht pas aantreden als wethouder toen José van Egmond tot burgemeester van Reimerswaal werd benoemd. Desondanks beschreef hij elke dag als een feest, zelfs wanneer er moeilijke opgaven zoals de energietransitie en de sportnota behandeld moesten worden.

Piet Melzer beschreef zijn tijd als beheerder van de gemeentelijke financiën als een groot succes. Hij is tweeënhalf jaar wethouder geweest. Hij maakte indruk op zijn collega’s door enorme dossierkennis, waardoor hij een gezaghebbende politieke stem werd. Verder maakte hij zich hard voor sociale woningbouw. Hoewel dat geen klassieke speerpunt is voor de VVD, signaleerde wethouder Meltzer de nood op de woningmarkt en zette hij zich tot het uiterste in. Zodoende heeft hij een indrukwekkend aantal eerste palen geslagen voor bouwprojecten. Nu hij wethouder af is, zal Piet Melzer bestuurscoach worden. Tevens gaat hij zich inzetten voor een gebiedscorporatie voor Nieuwkoop.

Jaap van Staalduine heeft een enorm lange carrière achter de rug wat betreft politiek en infrastructuur. Zo was hij al helemaal in 1978 al raadslid voor D66 en heeft hij als directeur van het VROM gediend. Al sinds 2010 is hij wethouder van de lastige portefeuille van ruimtelijke ordening.  Zijn collega’s loofden hem voor zijn collegiale, samenwerkingsgeorienteerde aanpak. Als wethouder wist Jaap van Staalduine elke keer partijen tot een acceptabele overeenkomst te brengen, ongeacht hun strijdige belangen.

Niels van Hemert, foto’s door Lia van Halderen

Burgemeester Ravestein

Links: Jaap van Staalduine

Links: Bob van der Deijl

Piet Melzer