Al verschillende plekken genoemd waar vaak te hard wordt gereden

Inwoners van Pijnacker-Nootdorp hebben bij de politie al diverse plekken genoemd waar door automobilisten geregeld te hard wordt gereden. Wijkagent John Spaapen heeft zelf al een stuk of 11 reacties gekregen na de oproep van de wijkagenten woensdag op Twitter. “En niet iedereen zit op Twitter, dus we verwachten via andere kanalen ook nog wel meldingen”, zegt Spaapen.

Bij de snelheidsactie, die gehouden wordt in de tweede helft van april, wil de politie nadrukkelijk de bewoners betrekken. In tegenstelling tot wat we gisteren meldden gaat het niet om de snelheid in woonwijken, maar vooral op de meer doorgaande wegen. In alle kernen gaat de politie dan met laserguns de snelheid meten en direct boetes uitdelen als iemand te hard rijdt.

John Spaapen: “Laseren kan niet overal. Je moet dat over een bepaalde afstand doen en ook mag er bijvoorbeeld geen bocht in de weg zitten. Dat beperkt dus wel het aantal plaatsen waar je die controle kunt uitvoeren. Maar dan blijven er nog genoeg locaties over waar we met de controles aan de slag gaan.”

Het aanmelden van plekken waar geregeld te hard wordt gereden kan nog altijd. Je kunt via de sociale media de wijkagenten of de politie van Pijnacker-Nootdorp een bericht sturen, maar het is ook mogelijk om een van de wijkagenten op straat aan te spreken of even te bellen via 0800-8844.