animal rights wil sluiting van de apenhel

In Rijswijk
Het apentestcentrum BPRC in Rijswijk heeft van de Centrale Commissie Dierproeven goedkeuring gekregen om in de aankomende vijf jaar maar liefst 100 rhesusapen, 40 java-apen en 48 marmosets te gebruiken in onderzoek naar malaria. De goedkeuring komt op een moment dat het BPRC juist een plan bij de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap moet inleveren om het aantal dierproeven met 40% te verminderen.

Een brandbrief naar de minister
Samen met “een dier een vriend” hebben ze direct een brandbrief naar de minister gestuurd om dit tegen te houden! Het BPRC geeft aan dat 80% van de aapjes het niet zal overleven. Zij worden gedood om de organen en weefsels te onderzoeken. De overige 20% wordt opnieuw gebruikt in een volgende dierproef.

Onderzoek naar malaria
De apen worden ingezet in onderzoek naar malaria. Helaas worden deze dierproeven al 25 jaar uitgevoerd in het apentestcentrum en nog altijd zonder resultaat. Keer op keer zijn de apen de dupe. Ze vinden dat het apentestcentrum zo snel mogelijk moet sluiten. Het geld dat vrij komt kan veel beter geïnvesteerd worden in moderne dierproefvrije technieken.