Anja Brand weer van start om een nieuwe wilgentakkenwand vlechten

Help Anja aan takken van de Wilgenboom
Nu de winter bijna voorbij is gaat Anja Brand weer van start om het Meditatieve keienpad mooier te maken. Bij rustpunt 2 van het meditatieve keienpad gaat ze Voor deze wand is zij op zoek naar wilgentakken van ongeveer 3 cm doorsnede aan de onderkant van de tak. Ze kan de takken eventueel ophalen, mocht brengen lastig zijn. Heeft u wilgentakken beschikbaar? Laat het weten aan: Anja Brand , tel. 015-3692093

Keienpad
Tijdens het 125-jarig jubileumjaar van de H. Joannes de Dooperkerk te Pijnacker in juni 2017 is een meditatief keienpad aangelegd op het kerkterrein.

Het openbare pad is voor iedereen toegankelijk en bedoeld om een meditatieve wandeling te maken langs diverse levensfases en om bewuster te genieten van de mooie tuin en het kerkgebouw. Het idee voor het meditatieve keienpad is ontstaan vanuit de wens van het jubileumbestuur om als kerkgemeenschap meer aan te sluiten bij de samenleving en om mensen en generaties met elkaar te verbinden. Het katholieke geloof mondt soms uit in discussies over regels en fouten uit de geschiedenis, dit pad brengt de mensen terug naar de essentie van geloof: rituelen die onze levensfases begeleiden.

Toegankelijk voor ouderen en mensen met een rolstoel of rollator
Het pad is geschikt voor kinderen en goed toegankelijk voor ouderen en mensen met een rolstoel of rollator. Dit pad kun je bewandelen, bijvoorbeeld om steun te vinden bij tegenslag en daarna weer ruimte ervaren voor groei. Of om kinderen op een positieve en rustige manier uit te leggen wat je op je levensweg kunt tegenkomen. Nog idealer is het als het pad ook leidt tot ontmoeting en een goed gesprek. Een mooie bijkomstigheid is dat de aanleg tevens aanzet om de buitenruimte op te knappen. Met dit ontwerp wil Anja bijdragen aan het verlangen van steeds meer mensen naar rust en meditatie als tegenhanger voor alle maatschappelijke dynamieken en soms oppervlakkige media- en internetontwikkelingen.

Hierbij bent u van harte uitgenodigd om het pad te bewandelen!

Bron Parochie Christus Koning

https://www.parochiechristuskoning.nl/pijnacker/onze-parochiekern/wij-bieden/keienpad