Baggerbak schiet van rijplanken af

“Ik dacht dat ik er al was”, mompelde de chauffeur van de trekker die op het Koningshof een baggerbak weg wilde rijden. Maar hij was er nog niet; de aanhanger schoot aan de linkerkant de tijdelijke brug af bestaande uit twee zware balken vanaf het speelterreintje naar de weg. De bak, vol troep die eerder uit de sloten was opgebaggerd, hing vervaarlijk scheef. Alleen het feit dat de aanhanger nog bevestigd was aan de trekker zorgde ervoor dat het geheel niet in de sloot terecht kwam.

Een overbuurman had het al aan zien komen. “Ik zei gisteren al: dat gaat toch niet met die twee planken? Toen ging het ook nog maar op zo’n stukje na mis”, wees hij met duim en wijsvinger vlak bij elkaar.

Collega’s van de ongelukkige chauffeur overlegden hoe ze het gevaarte weer op de weg zouden kunnen krijgen, met kettingen er omheen en een andere vrachtwagen die de bak recht zou moeten trekken. “Als dat niet lukt moeten we hem leeg laten lopen, maar liever niet natuurlijk”, vond een van de werknemers van het aannemingsbedrijf. Baggerbak Koningshof Baggerbak Koningshof 4 Baggerbak Koningshof 3 Baggerbak Koningshof 2 Baggerbak Koningshof 5