Bart van Straten gekozen tot nieuwe wethouder

Donderdagavond 22 september is Bart van Straten tijdens de gemeenteraadsvergadering gekozen tot nieuwe wethouder voor het college van burgemeesters en wethouders. Hij werd geïnstalleerd in zijn nieuwe functie door burgemeester Björn Lugthart.

Enthousiasme
“Ik dank de gemeenteraad voor het vertrouwen en kijk ernaar uit om mij in te zetten voor onze mooie gemeente,” zegt Bart. Hij is enthousiast en van plan om als wethouder direct aan de slag te gaan. Natuurlijk is hij al langer bezig binnen de (lokale) politiek: in 2017 begon hij als lid van buiten de raad voor de VVD. Een jaar later werd hij gemeenteraadslid en sinds drie maanden is hij fractievoorzitter. Bart volgt Ilona Jense-van Haarst, toekomstig burgemeester van Hulst, op. Tijdens de vergadering nam zij officieel afscheid van de gemeenteraad – het was dus een speciale vergadering met veel belangrijke veranderingen en nieuwe posities.

Nieuwe posities
Ook kwam er een nieuwe plek vrij in de gemeenteraad door de installatie van Bart van Straten als wethouder. Paul Turion, fractielid van buiten de raad, neemt de plek van Bart over. Burgemeester Björn Lugthart installeerde hem vanavond als gemeenteraadslid voor de VVD. Gert-Jan Klapwijk wordt namens de VVD de nieuwe fractievoorzitter.