Benefietdiner De Klimmende Règâhs brengt 10.770 euro op

Tijdens het benefietdiner ‘Vier de Liefde’ in het Witte Paard in Nootdorp, is door De Klimmende Règâhs 10.770 euro voor het goede doel opgehaald. De hoogste opbrengst sinds de start van dit jaarlijkse evenement in 2017.

De fietsende en wandelende vriendengroep uit de regio Den Haag, Delft, Rijswijk, Leidschendam-Voorburg en Pijnacker-Nootdorp, zet zich elk jaar in voor de strijd tegen kanker. Dit jaar doen de Règâhs mee aan Alpe d’HuZes en fietst een vijftal Règâhs een 1200 kilometer lange tocht van Den Haag naar de finish op de Alpe d’Huez.

Witte Paard
In Event- en Partycentrum het Witte Paard kregen 200 enthousiaste gasten voor hun sponsorbijdrage een voortreffelijk viergangendiner inclusief wijnarrangement voorgeschoteld. Dit alles voorbereid en klaar gemaakt door de chef-kok van het Witte Paard met vrijwilligers uit de vrienden- en familiekring van de Règâhs. De verschillende gangen werden uitgeserveerd door de enthousiaste Règâhs, die de hele avond de gasten op en top verzorgden. Het diner werd afgesloten met een kleurrijk en grandioos dessertbuffet.

Avance Roses
Het Witte Paard was omgetoverd tot het paleis van de liefde, opnieuw met de schitterende Red Naomi rozen van kweker Frank van der Meijs van Avance Roses uit Berkel en Rodenrijs. Deze betrokken ondernemer stelde de rozen belangeloos beschikbaar. Ook kwam van de hand van Avance Roses een prachtig en reusachtig rozenhart, waarmee alle gasten op de gevoelige plaat van fotograaf Estherfotografeert.nl gingen.

Skip the dishes
De avond werd opgeluisterd met heerlijke muziek van de band die in elk geval een hekel heeft aan afwassen: Skip the dishes. Dat de muziek van deze coverband, met twee zangeressen uit Pijnacker en Delft, duidelijk werd gewaardeerd, was te merken aan de vele gasten die met de voetjes van de vloer gingen. De calorieën van het heerlijke diner werden op die manier direct weer verbrand.

Goede doelen
De opbrengst gaat dit jaar naar twee goede doelen: Alpe d’HuZes en Neurofibromatose Vereniging Nederland (NVN). Tijdens het diner kreeg Paul Havinga, vrijwilliger van de Raad van Toezicht van Alpe d’HuZes het woord. Hij legde op indrukwekkende wijze uit dat kanker waanzinnig veel impact heeft en dat er gelukkig steeds meer aan gedaan kan worden. Onder meer door de inzet van de Règâhs die elk jaar rond de 70.000 euro ophalen. Hij vond het thema ‘Vier de Liefde’ goed aansluiten bij Alpe d’HuZes. Want je viert de liefde voor het leven. Je geniet van een geweldige avond, terwijl je gelijke tijd geld ophaalt om een bijdrage te leveren aan de bestrijding van een verschrikkelijke ziekte. Neurofibromatose is een erfelijke aandoening, die vooral huid-, bind en zenuwweefsel aantast. Mensen die lijden aan deze aandoeningen, worden vaak geconfronteerd met de onbekendheid ervan. Door een deel van de opbrengst te schenken aan de NVN, kan er meer aandacht komen en meer begrip voor mensen die dit hebben.

Het volgende feest waarvan de opbrengst ook naar de goede doelen gaat is op 13 april. Ook in Het Witte Paard. Kaarten à 35 euro voor het feest met artiesten als Gerard Joling en Jeroen van der Boom en de DJ’s Eric Benjamin en Rick Romijn van Die Verrückte Stunde zijn verkrijgbaar via feest@dkronline.nl. Alle informatie hierover en de foto’s en films van de evenementen van de Règâhs zijn terug te vinden op de Facebookpagina van De Klimmende Règâhs: Facebook.com/De-Klimmende-Règâhs.

Foto Estherfotografeert.nl