Bernard Minderhoud draagt sport over

Een spoeddebat over de onrust rond de sportnota heeft in de gemeenteraadsvergadering geleid tot een motie van GroenLinks aan het adres van wethouder Bernard Minderhoud. Hij levert zijn portefeuille sport in.

Wineke ’t Hart, fractievoorzitter van Groenlinks gaf aan dat er sprake is van een gefrustreerde sportraad. De partij wil weten waar het mis is gegaan in het proces. Ook werd gevraagd of er nog vertrouwen is om de besprekingen te hervatten.

Minderhoud sprak tijdens de raad uit dat hij wel degelijk wil investeren in sport. Waar het is misgegaan is voor het college onduidelijk. Ook lichtte hij toe dat er volgens hem voldoende vertrouwen is om met alle partijen aan tafel te gaan. De sportraad zelf kon niet inspreken bij deze vergadering, maar nam zitting op de publieke tribune en stuurde gister uit naam van voorzitter Louk Teunissen een brief aan het college waaruit duidelijk wordt dat er andere opvattingen zijn over gesprekken die gevoerd zijn.

De motie van GroenLinks werd aangenomen door de raad, met uitzondering van de fractie van Gemeentebelangen. Het kwam niet tot stemming omdat de wethouder na schorsing van de vergadering liet weten dat hij de mening van de raad accepteert.