Bieslanddagen met Shantykoor Schiehaven

De Bieslanddagen Zaterdag  1 en zondag 2 september.

Bieslanddagen zijn voor groot en klein het leukste, groenste en gemoedelijkste evenement in de regio. Kalfjes voeren, streekproducten proeven en avonturen beleven in de polder. Elk jaar worden ze in het eerste weekend van september gehouden op 7 locaties in en rondom Klein Delfgauw. Een klein overzicht van de locaties en wat er te beleven is: Bij Hoeve Biesland vind je een boerendoepad, er is een proefplein.

 Uitzicht over de Polder van Biesland

Alleen de schitterende tuin en het mooie uitzicht over de Polder van Biesland zijn al de moeite waard. Verder kun je er polsstokspringen, leren over honing maken, hoe je mollen vangt, jachthonden traint en nog veel meer.

Shantykoor Schiehaven

Zaterdag 1 september 2018, aanvang 14.00 uur, Bieslanddagen Delfgauw. Shantykoor Schiehaven is opgericht op 14 juli 2007 in Pijnacker. Niet een plaats waar je direct een koor met die naam zou verwachten. De naam Schiehaven heeft dan ook niets met het vaarwater “De Schie” van doen, maar is afkomstig van de plaats waar iedere donderdagavond wordt gerepeteerd: bij de familie van Schie in Pijnacker. Een prima haven.

Voor de kinderen

Bij Knorretje zijn de leukste én spannendste kinderactiviteiten te doen. Vooral voor de allerkleinsten! Kijk er niet van op als je een bokkenkar tegen komt of oud-Hollandse liedjes hoort!

Staatbosbeheer

Staatsbosbeheer staat op beide dagen in het kleine weilandje vlak naast de Uylenburg. Je kunt er uitleg krijgen van de boswachters zelf. In een mooie en informatieve stand met doe- en kijkdingen. Op deze locatie kun je ook boomschijf schilderen.

Streekmarkt (zondag)

Op zondag is er, achter de tuin van de groenteboerin ook een streekmarkt met veel duurzaam leuks én lekkers. Groente, vers van het land vrij van bestrijdingsmiddelen, vlees van de boerderij en nog veel meer!

De Stichting Vrienden van Biesland

De Bieslanddagen worden georganiseerd in samenwerking met de Stichting Vrienden van Biesland. Honderden vrijwilligers maken het mogelijk, als ook een hele rij instellingen, instanties, bedrijven, verenigingen en stichtingen. En het is elk jaar weer heel leuk en leerzaam voor jong én oud. Er is muziek, er zijn typetjes, tractoren. Ook tussen de locaties is er van alles te zien of te beleven. Kom, kijk en ervaar! Neem een kijkje op de website Bieslanddagen

Hoeve Biesland  Bieslandseweg 1 2645 BM Delfgauw