Blijf thuis!

Nu de lente is begonnen en de temperaturen oplopen willen mensen naar buiten, dit lijkt een goed idee, maar niet nu!

Noordweg
Groepen mensen lopen, fietsen en rennen langs de Noordweg, normaal geen probleem. Echter door de drukte wordt er geen afstand gehouden. Kinderen, maar ook volwassenen komen bij elkaar en houden geen afstand. Natuurlijk moet iedereen naar buiten kunnen, maar ook hiervoor geldt: Houd afstand! Dit lijkt onder andere langs de Noordweg een probleem te zijn.

Onoverwinnenlijk…
“Het lijkt wel of er mensen zijn die zich onoverwinnelijk voelen, echter het Corona virus kan bij iedereen toeslaan!” Het maakt niet uit hoe oud je bent, gezond of niet, het virus kijkt daar niet naar.

Buitengebied
Ook in het buitengebied zie je veel mensen wandelen en fietsen. Heerlijk zou je denken… maar nu niet! Het broedseizoen is begonnen en ook hier zie je dat mensen de afstand niet kunnen bewaren. Ook bij tuinders zie je mensen langs de kraampjes gaan om producten te kopen. Natuurlijk goed om de lokale ondernemer te ondersteunen, maar dat doosje aardbeien is in de winkel ook te koop! Hiermee ondersteun je de kweker en de winkelier.

Blijf thuis!
Nogmaals de oproep: “blijf thuis”, tenzij noodzakelijk om je boodschappen te doen. Natuurlijk is beweging goed, maar zie je dat het al ergens druk is, keer om en zoek een plek waar het rustiger is.

Angstig
Ouderen en mensen die iets mankeren zijn angstiger dan voorheen. Terecht: “Stel dat wij ziek worden, is er dan nog een plek in het ziekenhuis?”. Dus voordat je naar buiten gaat, bedenk alsjeblieft wat het doel is. Ook in je eigen tuin kun je heerlijk van bloemen, planten en voorjaarszon genieten!