Boomfeestdag in de Biesbush

Donderdag 13 maart werd in het hele land weer de Nationale Boomfeestdag gevierd, zo ook in het Bieslandse bos in Pijnacker-Nootdorp. 30 leerlingen van de Casa Montessorischool uit Pijnacker hebben samen met wethouder Hennevanger, de Buytenhouttafel en Staatsbosbeheer meer dan 100 boompjes geplant in het bos. Bij de entree van het speelbos zijn door de bestuurders drie fruitbomen geplant, met hulp van de kinderen. Daarna hebben de kinderen twee bosvakken vol geplant met kleine boompjes van de zoete kers.

In het Bieslandse bos is hard gewerkt het afgelopen half jaar. Nadat Staatsbosbeheer eerst zieke essen uit het bos heeft gehaald, zijn er sinds januari dit jaar weer honderden jonge boompjes en struiken aangeplant. Bij de keuze voor het plantmateriaal is rekening gehouden met diversiteit in zowel soorten als grootte, wat goed is voor de biodiversiteit. De herplant wordt mogelijk gemaakt door Trees For All en het Nationaal Bossenfonds. Deze boomfeestdag is de afronding van de herplant in het bos ten oosten van de Bieslandseweg. Aanstaande zaterdag worden de werkzaamheden aan de westkant van het bos afgerond tijdens NL Doet, samen met meer dan 50 vrijwilligers uit de omgeving.

Meer informatie over de werkzaamheden in het Bieslandse bos? Lees het boswachtersblog: https://www.boswachtersblog.nl/zuid-holland/herplant-bieslandse-bos-en-opknappen-speelbossen-van-start/.

foto’s Ron Jenner