Brandweer op huisbezoek

Hoe brandveilig is het bij u thuis? Dat vraagt de brandweer zich af. Zei bieden u een gratis huisbezoek aan, waarbij iemand van de brandweer uw huis samen met u controleert op brand veiligheid.

Een echtpaar

Een echtpaar uit Pijnacker/Nootdorp hebben zich al laten controleren en ze slaagde met vlag en wimpel! Een heel kleine aantekening, ze bewaarde hun sleutels in de keuken la, de brand weer vertelde, het is verstandiger als u ze bij de uitgang ophangt, zodat u ten alle tijden naar buiten kunt vluchten. Als je eerst door de rook naar de keuken moet en dan ook nog eens naar de deur zoeken, neemt het veel kostbare tijd in beslag. Het zou zomaar eens kunnen dat de rook dan al in de gang bij de voordeur staat. Het echtpaar was blij met de tip. En blij dat er eens goed gekeken werd in hun huis zodat ze weten veiliger te zijn.

De Gemeente

De Pers van Pijnacker/Nootdorp werd uitgenodigd om er bekendheid  aan te geven, vanuit de Gemeente vinden ze het ook zeer belangrijk dat ieder er van op de hoogte is, dat u mag aanvragen je huis te laten checken! Veiligheid staat hierbij voorop, voor u en de kinderen. Wij als pers in gesprek, kregen te horen waar de valkuilen zaten in een huis, bijvoorbeeld geen rommel op de trap laten slingeren zodat de vlucht route optimaal is. Ook de opladers van telefoons kunnen gevaarlijke situaties opleveren.

De Brandweer en Burgemeester

Er zijn drie oud medewerkers van de brandweer speciaal opgeleid om bij u thuis te komen, zelf blijf de brandweer paraat voor u! De heren Philip van Rijt, Ton Jaspersen, Ab Rolvink trekken er samen op uit en bezitten zoveel kennis na hun gedegen cursus, dat ze veel mogen betekenen voor iedereen die het aanvraagt. Bas Jongbloed beleidsondersteunend bij de brandweer, Duncan van de Laar team hoofd brandweer en Francisca Ravestein Burgemeester Pijnacker /Nootdorp verwelkomde de Pers en de bewoners waar ze al geweest waren. En hopen dan ook dat er vele mensen zich gaan aanmelden om de gratis aanvraag te doen.

 

Ook u kunt dit bezoek online aanvragen via www.brandweer.nl/haaglanden/huisbezoeken. Als u niet de beschikking heeft over een computer, is het ook mogelijk om uw aanvraag te sturen in een envelop zonder postzegel terug te sturen naar:

Veiligheidsregio Haaglanden

t.a.v Brandveilig Leven

Antwoordnummer 53233

2505 WB Den Haag

Na ontvangst neemt de brandweer contact met u op voor een afspraak.

Burgemeester Francisca Ravesteijn

Groepsfoto met Bas Jongbloed

Bloemen voor de heren die de taak hebben om op huis bezoek te gaan.

Ton Jaspersen, Philip van Rijt, Ab Rolvink

Duncan van de Laar

Familie T