Burgemeesters tekenen op Buytenhouttafel

De burgemeesters van Pijnacker-Nootdorp en Delft plaatsten woensdag hun handtekening op de Buytenhouttafel bij Hoeve Biesland. De vrienden van de Biesland weten hiermee dat zij gesteund worden in het realiseren van hun visie voor de natuur, boerderijen en recreatie van het Buytenhoutgebied. Ge Kleijweg vertelt: “De vrienden van de Biesland gaan een nieuwe fase in. Het is een klein gebied, maar we hebben grote ambities. Een tijdje terug hebben we met een boerenpowerpoint een aantal doelen uiteengezet. Nu willen we dat handen en voeten geven, concreet maken. We hebben onderzoek laten doen door studenten uit Wageningen, zodat we onze omgevingsvisie kunnen realiseren en alle potentie van dit gebied kunnen waarmaken.”

Kroos

In de Delftse Hout speelt vaak de kwestie van zwemwaterkwaliteit. Ge Kleijweg: “Het water van de plas bevat een grote hoeveelheid voeding, waardoor waterflora zoals kroos en algen zich uitbreiden. Dat heeft vaak gevolgen voor de zwemwaterkwaliteit. Na onderzoek vanuit Wageningen zijn we op het idee gekomen om van dit probleem een gelegenheid te maken. Door de kroos te laten groeien kunnen we deze namelijk enorm goed gebruiken als veevoer. Kroos is rijk aan proteïne en dat is goed voor onze koeien.”

De Buytenhouttafel heeft meerdere plannen voor de omgeving, maar het lijkt nu nog ver in de toekomst. Ge Kleijweg: “Met de steun van beide burgemeesters is het allemaal weer een stapje dichterbij. Nu kunnen we naar dingen gaan kijken zoals financiering en indeling. Daarmee wordt het steeds concreter.”

Niels van Hemert

 

Ondertekening

.

Eerste van links: Ge Kleijweg, derde en vierde van links: Burgemeesters Ravestein en Bijsterveld

.