Burgerpeiling 2017 Pijnacker-Nootdorp

De Nederlandse gemeenten hebben een website ontwikkeld “ Waar Staat je Gemeente”  (WSJG) waar veel statistische informatie te vinden is over alle gemeenten met betrekking tot tal van onderwerpen. Steeds meer gemeenten tonen op WSJG ook de meningen van burgers over het opereren van de gemeente, het woon- en leefklimaat, het welzijn en de gezondheid. Om hierover ook voor Pijnacker-Nootdorp te kunnen rapporteren op WSJG, heeft de gemeente een burgerpeiling uitgevoerd in juni 2017.

De resultaten

In vergelijking met andere gemeenten met 50-100.000 inwoners, zijn de inwoners van Pijnacker-Nootdorp relatief tevreden over de leefomgeving, eigen gezondheid en de dienstverlening van de gemeente!

Hoewel de gemeente beter scoort dan vergelijkbare gemeenten op de relatie gemeente – inwoners, zijn er ook kritische geluiden over het toezicht op naleven van regels door de gemeente, het luisteren naar de mening van inwoners en het flexibel opstellen als dat nodig is. De inwoners willen dat de gemeente hen meer bij plannen betrekt. Dat is precies waar de gemeente aan werkt en al toepast in tal van projecten en waarvoor nieuwe online tools worden ontwikkeld.

Het eindrapport is verstuurd naar de gemeenteraad en deze is te vinden op de website van de gemeente:

https://www.pijnacker-nootdorp.nl/artikelen/uitkomsten-burgerpeiling.htm