Bushalte bij sauna mag blijven

De bushalte bij sauna Centre de Lac in Pijnacker kan toch blijven. De Metropoolregio Rotterdam Den Haag was van plan om de vlak bij elkaar gelegen haltes Meersma en Burg te schrappen. Beide haltes liggen in de route van buslijn 255 tussen Pijnacker en Zoetermeer.

R-netlijn

Door haltes op te heffen waar niet veel mensen in- en uitstappen kan de buslijn vanaf 2021 het karakter van een R-netlijn krijgen; dat is een buslijn met een kortere reistijd. Het laten vervallen van de bushaltes staat in het concept van de vervoersplannen van de MRDH voor 2021 en later. B&W willen wel dat, wanneer de afstand tussen de haltes groter wordt, er betere fietsvoorzieningen bij de haltes komen.

Afstand te groot

De gemeente kon zich vinden in het schrappen van een aantal haltes maar wilde niet de halte Meersma opgeven, omdat bezoekers en medewerkers van saunabedrijf Centre de Lac daar gebruik van maken. Ook busbedrijf EBS vond het schrappen van Meersma en Burg bezwaarlijk, omdat de afstand tussen de overgebleven haltes ervoor en erna dan te groot zou worden. De halte zal wel een andere plek krijgen.

Halvering

De plannen van de vervoerder zijn om meer dan de helft van het aantal bushaltes van lijn 455 opheffen. Van de veertien haltes in de gemeente zouden er zes over blijven.