Collecte Rode Kruis in Pijnacker-Nootdorp dit jaar online

De collecte voor het Rode Kruis afdeling Pijnacker-Nootdorp van 21 tot en met 27 juni 2020 vindt dit jaar digitaal plaats. Er komt dus geen collectebus langs de deuren om geld in te zamelen.

Digitale collectebus

In verband met de coronacrisis is dit jaar gekozen voor een digitale collecte. Hoe gaat dit in zijn werk? Collectanten maken een digitale collectebus aan via rodekruis.digicollect.nl. Deze online collectebus kan vervolgens gedeeld worden via social media, whatsapp en e-mail. Donaties dragen direct bij aan Rode Kruis-hulpverlening in Pijnacker-Nootdorp en omgeving. Collectanten kunnen exact zien wat zij ophalen via hun eigen unieke digitale collectebus.

Vrijwilligers

De opbrengst gaat nu niet naar de internationale organisatie, maar naar de afdeling Pijnacker-Nootdorp. Mensen kunnen zo beter geholpen worden bij hun zelfredzaamheid. Vrijwilligers zetten zich vanaf het begin af aan al in om te helpen de coronacrisis aan te pakken. Zij ondersteunen bijvoorbeeld ziekenhuizen en huisartsenposten, ze pakken voedselpakketten in en delen ze uit en faciliteren het bezoek bij verpleeghuizen. Daarnaast bieden ze nog steeds ondersteuning bij bijvoorbeeld een evacuatie door een brand, zoals ze dat altijd al hebben gedaan, ook buiten coronatijd.

Nieuwe reanimatiepop

Afdeling Pijnacker-Nootdorp heeft als doel om met het bedrag van de collecteweek ook een nieuwe reanimatiepop aan te schaffen. Daarmee willen zij de EHBO-lessen op een veilige manier herstarten.