Column dierenarts M.P Hogendoorn Duck tape

Ducktape is plakband dat gebruikt wordt om meerdere dozen stevig af te plakken. Een tape staat echter ook voor een bandje waar van alles op kon staan.
Deze eend kwam zoals alle eenden uit een ei. Toen de eend groot genoeg was om volledig in zijn eigen onderhoud te voorzien, besloot ze op de grote plas te vissen.
Nu hebben mensen ook deze hobby met de bedoeling vissen te vangen. Deze hengelaar gooide met plezier zijn hengel uit maar had de pech dat zijn visdraad vast bleef zitten in het water.
Geen nood dacht de man :Ik knip het draad los en ik maak een nieuw visdraad vast aan de hengel.
Enige dagen later kwam de eend voorbij die het simmetje in het water zag drijven. De eend pikte het op niet wetende wat de consequenties hiervan zouden zijn.
Voordat de eend het wist had hij het restant van de visdraad met haak ingeslikt. Het andere deel werd langzamer hand om de eend gewonden als was het een Houdini keten.
Voor het eerst in haar leven moest de eend om hulp vragen. Een oplettende voorbijganger zag het probleem bij de eend en wist de Houdini bekleding te verwijderen.
Het laatste deel van het draadje dat in de keel verdween werd afgeknipt. Met brood eten zou de vishaak wel uit de eend komen.
Dit laatste was een misvatting. Gelukkig hoorde heer Duck van dit verhaal. Hij bekommerde zich om de eend en liet bij de dierenarts een foto maken om de plaats van de vishaak te lokaliseren. Mijn collega maakte een rontgenfoto (zie bijlage) van de eend. De vishaak bleek vast te zitten in de slokdarm.
De dierenarts adviseerde om de haak er meteen uit te halen hetgeen geschiedde door een snede in de huid en in de slokdarm.
De vishaak werd er uit gehaald en zo had deze Duck tape nog een happy end maar het was bijna door de Houdini act fout afgelopen.