Comité Nieuwe Kooltuin

Enkele tuinders en Natuurlijk Delfland hebben op 14 januari het comité Nieuwe Kooltuin opgericht. Het doel van dit comité is om een groter draagvlak te creëren voor het plan waarin tuinders plaats maken voor natuur en mogelijk toekomstige woningbouw tussen de Noordeindseweg, Delfsestraatweg, Kooltuin en Vrederustlaan in Delfgauw. Op die plek staan nu kassen.

Ecologische verbinding

Daarbij zullen ook de verkeersbewegingen op de Noordeindseweg fors afnemen, en ontstaat een betere ontsluiting voor de Noordpolder en het plan Vrijenban. Ook een ecologische verbinding tussen Noordpolder en Zuidpolder van Delfgauw wordt deels mogelijk gemaakt.

De aanleiding voor deze plannen is de ervaring dat de bebouwing steeds dichter bij de kassen komt. “Veel bewoners ondervinden grote overlast van het licht van de kassen en ze hebben vaak overlast van het zware transportverkeer”, zegt de natuurorganisatie.

Het comité wil graag met de fracties van de gemeenteraad om de tafel om enthousiasme voor hun plannen te kweken.

Meedenken

Personen en organisaties die de plannen willen steunen of meer informatie willen hebben kunnen contact opnemen met Geert van Poelgeest op 0633001742 of via natuurlijkdelfland@knnv.nl