Consternatie om vat op parkeerplaats Sytwinde Nootdorp

Omwonende van de Sytwinde in Nootdorp belde in de nacht van zaterdag op zondag 4 juli de politie nadat deze op een parkeerplaats een verdacht vat zagen staan.

Rook uit het vat
De politie kwam volgens getuigen ter plaatse en onderzocht het vat, tijdens het opendraaien van het vat kwam er rook vrij uit het vat. Hierop besloot de politie de hulp in te schakelen van de brandweer. De politie sloot voor de veiligheid van de mensen een stuk van de parkeerplaats af.

Adviseur Gevaarlijke Stoffen
De brandweer kwam met veel eenheden waaronder een Adviseur Gevaarlijke Stoffen (AGS) en een specialistisch team van de Haagse kazerne Laak ter plaatse, dit zogeheten QRT team is gespecialiseerd in incidenten met gevaarlijke stoffen.  De Adviseur Gevaarlijke Stoffen heeft samen met twee brandweermannen het vat geïnspecteerd en meerdere testen gedaan, hieruit bleek volgens getuigen dat het vat een niet acuut-gevaarlijke stof bevatte. Hierop is de brandweer retour gegaan, de politie heeft de afzetting behouden en gezorgd dat het vat door een gespecialiseerd bedrijf afgevoerd wordt.