Corona-update 7 augustus

Nu het aantal besmettingen oploopt zijn er door het kabinet enkele nieuwe maatregelen getroffen. Er komen extra aanpassingen in de horeca, het betaalde voetbal en voor studenten. Dat en meer werd gisteravond duidelijk na de persconferentie van premier Mark Rutte.

Tweede golf?

Volgens de laatste cijfers van GGD Haaglanden vind 48% van de ondervraagden in Haaglanden het onlogisch waarom coronamaatregelen in sommige situaties wel gelden en in andere situaties niet. Landelijk is dit 51%.
67% van de respondenten denkt dat er waarschijnlijk komende maanden een 2e golf met coronabesmettingen komt. Die cijfers komen zo goed als overeen met de landelijke cijfers.

Meer vertrouwen in aanpak in regio Haaglanden

Het percentage dat veel vertrouwen heeft in de aanpak van de Nederlandse overheid is in Haaglanden 77%, dat is 5% meer dan hoe er in heel Nederland over gedacht wordt. Voor het hele onderzoek: Klik hier: http://www.ggdhaaglanden.nl/artikel/nieuwe-resultaten-panelonderzoek-coronavirus.htm

Actuele coronacijfers Pijnacker-Nootdorp

Als we inzoomen op Pijnacker-Nootdorp zien we met 18 nieuwe meldingen in de periode van 22 juli 2020 tot en met 4 augustus 2020. Per 100000 inwoners is dat getal 32,5. Ter vergelijking: Den Haag kent in die periode 49,5 nieuwe besmettingen per 100000 inwoners.