CulturA Bruist, nieuw theaterprogrammaboekje gelanceerd

Vanmiddag, 6 juli 2020, presenteerde CulturA & Zo in Nootdorp haar programmaboek voor het komende theaterseizoen. Naast bekende artiesten zoals onder andere Karin Bloemen, Maarten van Russum, John de Wolf en Glenn Helder, zullen er ook lokale talenten op de bühne staan.

Raar theaterseizoen
Petra Togni moest helaas na vijf maanden al de deuren sluiten van CulturA & Zo door het Corona Virus. Ondanks deze sluiting wist zij bij alle medewerkers de bereidheid te vinden om de schouders er onder te zetten. “We gaan hoe dan ook door!”.  Ondanks alle maatregelen welke ook weer andere problemen met zich meebrengen, zoals de zaalindeling wanneer mensen alleen naar het theater komen of niet tot hetzelfde huishouden behoren. Bibliotheek, jongerenwerk, Cultuurcafé Ont-moeten en de Gemeente Pijnacker-Nootdorp hebben zich ingespannen om de laatste puntjes op de “i” te zetten om CulturA & Zo nog beter te maken qua inrichting, zo zijn onder andere de muren geschilderd of bijgewerkt en samen met Victor van Leeuwen zijn in diverse ruimtes prachtige wandfoto’s aangebracht.

Sociale Programmering Participatie
Jacqueline van Veen spreekt over een mooie samenwerking met tal van particulieren en ondernemingen uit Pijnacker-Nootdorp, want ook de inwoners van Pijnacker-Nootdorp werden betrokken bij de programmering. Zo sprak zij met een dame van 83 die liefkozend “Oma Thea” wordt genoemd. Deze dame speelde diverse voorstellingen in theaters en wilde graag weer iets doen. Oma Thea speelt op woensdag acht juli een speciale kindervoorstelling.

De zomer door
Nu het theater, de bibliotheek en Ont-moeten weer geleidelijk aan open gaan en meer mensen mogen ontvangen, heeft het bestuur en het personeel een compleet zomer programma in elkaar gezet. Zo is er een programma ontstaan die ook op een camping niet zou misstaan. Knutselen, film, bingo en zelfs een Escaperoom komen aan bod. Ook komt er een zomerfestival, waar naast bekende artiesten ook lokale talenten zullen optreden.

Programmaboekje te vroeg op de deurmat
Vorige week ontvingen inwoners van Pijnacker-Nootdorp al het programmaboekje. Het was de bedoeling dat deze pas komende week zou worden verspreidt. Mensen die al een kaartje wilden bestellen namen contact op met CulturA & Zo, welke de mensen helaas nog even moest teleurstellen. De kaartverkoop begint op 8 juli.

Enthousiasme bij Burgemeester mevrouw Ravestein
De burgemeester mocht het programmaboekje vandaag in ontvangst nemen, maar doordat deze ook bij haar vorige week al op de mat lag wilde zij direct voor vijf voorstellingen al kaarten bestellen. Burgemeester Ravestein sprak bewondering uit over de inzet en enthousiasme van alle samenwerkende partijen en noemde CulturA & Zo “nog mooier dan het al was”. Zij bedankte alle mensen die zich hebben ingezet en wenst allen heel veel succes in het komende theaterseizoen.