In CulturA & Zo steeds meer te doen

In CulturA & Zo is sinds de (her)opening in oktober vorig jaar steeds meer te doen. Vooral het aankomend Valentijnsweekend veel te doen. Naast een zeer gevarieerd theateraanbod, met deze vrijdag zes zeer uiteenlopende landelijk bekende cabaretiers die elkaar afwisselen op het podium, zijn ook de filmvertoningen een groot succes. Er worden zowel voor volwassenen als voor kinderen films vertoond. In de voorjaarsvakantie zelfs elke dag! Mensen die in CulturA & Zo zijn mogen ideeën indienen in de daarvoor bestemde bus. Dat levert verrassende resultaten op. Er zijn veel aanvragen voor bekende films die al langer uit de bioscoop zijn. De western ‘The Good, The Bad and The Ugly zondag is gelijk na het optreden van de country band Change of Key geprogrammeerd.

Dag van de Liefde
Waar niemand om heen kan deze week is de liefde. CulturA & Zo noemt Valentijnsdag ‘De Dag van de Liefde’, want de liefde is niet alleen voorbehouden aan mensen die hun crush anoniem willen verleiden. “Nee, de liefde voor iedereen staat centraal. Daarom liggen er ook allerlei Valentijnskaarten klaar op onze tafels die mensen kunnen versturen, al dan niet anoniem, aan iemand voor wie ze genegenheid voelen. Wij plakken de postzegel erop en zorgen dat de kaart verstuurd wordt”, zo legt Manuela Bijl uit die weet waar zij haar Valentijnsdag doorbrengt. “In CulturA & Zo natuurlijk, in de ochtend naar de film, dan op de foto in de Jan Jansen Lounge met iemand die ik lief vind en dan de theaterzaal in voor het stand-up comedy cabaret”, lacht Manuela.

Testpubliek gezocht voor Wie is de Mol
Op zaterdagavond 15 februari zoekt CulturA & Zo testpubliek om in de theaterzaal te kijken naar de zesde aflevering van ‘Wie is de Mol’. CulturA & Zo wil kijken of de liveverbinding met NPO stand houdt in de zaal. Met oog op het live uit willen zenden van het Eurovisie Songfestival op 16 mei. De zaal gaat open om 20.00 uur en toegang is gratis.

Taxi naar CulturA & Zo
Wie niet naar CulturA & Zo kan komen vanuit Pijnacker, Delfgauw of Oude Leede, doordat het openbaar vervoer niet rijdt, er geen ander vervoer is, of omdat er geen sociaal netwerk in de buurt is om een lift te geven, kan mailen of bellen naar Manuela Bijl. Zij vraagt de Lions Nootdorp-Pijnacker dan om, tegen een kleine bijdrage, diegene die een kaartje heeft voor een voorstelling of een filmvertoning naar Nootdorp te rijden.