CulturA & Zo trapt vrijdag 29 november af met Oudejaarsconference zonder gevloek

Een veelgehoorde klacht over cabaretiers is dat ze zoveel vloeken. Herman Finkers zei het al: “Dat heeft zo’n jongen toch niet nodig.” De Friese cabaretier Jacob Spoelstra besloot het daarom anders te gaan doen. En vloekt niet in zijn Oudejaarsconference ‘Kezellig!’ die hij vrijdag 29 november om 20.00 uur opvoert in CulturA & Zo. En het klopt, dat vloeken heeft zo’n jongen helemaal niet nodig.

Gortdroge Fries
Want de hilarisch gortdroge Fries staat bekend om zijn uitmuntende comedy-timing en zijn rake grappen. Of dat nou over Thierry Baudet is, de verdwenen wenkbrauwen van Doutzen Kroes of over een droge worst. Door zijn nuchtere, enigszins absurdistische kijk op de wereld valt er ontzettend veel te lachen in Nootdorp vrijdag.

Bekende grappenmaker
De kans is trouwens groot dat u al heel vaak gelachen heeft om de grappen van Jacob Spoelstra, zonder dat u het wist. Hij schrijft veel grappen voor andere cabaretiers en televisieprogramma’s. Daarnaast treedt Jacob veelvuldig zelf op in theaters, was zelfs aanwezig op het podium van Lowlands en stond ook op de EO-jongerendag. Zijn ster is rijzende en daarom is het ontzettend leuk dat hij de feestdagen mag inluiden in Nootdorp met zijn eerste echte Oudejaarsconference.

Professioneel theater
Cabaretduo Spruijt & Opperman gingen Spoelstra voor in het vernieuwde theater CulturA & Zo en waren lyrisch over de metamorfose. De dames vonden het een voorrecht om in dit professionele, maar zeer gezellige theater op te mogen treden. Voor de prijs hoeft u het niet te laten! De kaarten zijn inclusief een drankje na afloop en kosten 15 euro. U kunt ze bestellen via https://culturanezo.theater-software.nl/theatersite/ Meer weten over CulturA & Zo? Kijk op de websites www.culturaenzo.nl of www.bibliotheekoostland.nl