Cultuurtrein pakt de Fiepbus

In de Stationsstraat in Pijnacker, naast de Beatrixschool is de Fiepbus gesignaleerd. De dubbeldekker uit Amsterdam, getooid met de kleurrijke prenten van Fiep Westendorp, illustrator van de meeste kinderboeken van Annie M.G. Schmidt, rijdt ook rondjes door de gemeente met de allerkleinste leerlingen.

De Fiepbus is aanwezig omdat vandaag het startsein is gegeven van het Annie M.G. Schmidtproject op de Beatrixschool. Tijdens dit project gaat de Cultuurtrein op zoek naar de kunstige talenten van de leerlingen uit de groepen 5, 6 en 7.

Want in elk kind schuilt een talent. In dit project wordt dat talent gestimuleerd, begeleid en uiteindelijk gebundeld in een feestelijke eindpresentatie eind november. Rode draad daarbij is het werk van Annie M.G. Schmidt, omdat deze veelzijdige schrijfster zich uitstekend leent als basis voor diverse culturele uitingen. Het project is bestemd voor groep 5, 6 en 7 en bestaat, naast de introductie, uit een aantal workshops en een afsluitende voorstelling voor ouders. De lessen worden deskundig begeleid door vakkrachten van diverse culturele instellingen.

De kinderen gaan kunstknutselen, aan de slag met muziek door een lied te schrijven, dansen, leren acteren en leren gedichtjes te schrijven. Het project is een samenwerkingsverband tussen Bibliotheek Oostland, Jay’s Place, Kunstbreak en Theater Vlammen. De Cultuurtrein omvat een programmaplan, geschreven door Bibliotheek Oostland in samenwerking met Kunstgebouw, in opdracht van de gemeenten Lansingerland en Pijnacker-Nootdorp om cultuureducatie te versterken in het basisonderwijs.