Cursus Maak kennis met de microscoop

De Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging afdeling Delfland organiseert een cursus Maak kennis met de microscoop. Op de volgende dinsdagavonden wordt deze gegeven: 5, 19 september, 3, 17 en 31 oktober van 20.00 tot 22.00 uur. Deze cursus is bedoeld voor mensen een opstap te geven voor deze mooie wereld die door de microscoop te zien is. De cursus wordt in Delft gegeven.

De kosten voor de cursus zijn € 60,- of € 35,- voor leden van de KNNV. Meer informatie en inschrijven educatie@delfland.knnv.nl of via 06 – 13 07 07 14. Na inschrijving ontvangen de deelnemers een bevestiging met nadere gegevens.

De cursus is geen complete opleiding. Het is een kennismaking. De deelnemers worden vakkundig op weg geholpen, zodat ze daarna eventueel zelf hun weg op het pad van de microscopie kunnen vervolgen.

Bij elk cursusonderdeel wordt zo mogelijk aan cursisten huiswerk meegegeven voor de volgende keer. Bijvoorbeeld: verzamel voor de volgende keer een dag van tevoren watermonsters, zet ze in de koelkast en neem ze de dag erop mee naar de cursus. Op die manier worden de cursisten gestimuleerd zelf aan de slag te gaan.

De lessen worden gegeven door leden van de Nederlandse Vereniging voor Microscopie en zal de volgende onderwerpen behandelen: de microscoop, waterdiertjes in Midden-Delfland, bijen prepareren, pollen uit honing scheiden, Planten in Midden-Delfland.

Wat is en doet de KNNV

De Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging afdeling Delfland staat voor een natuurlijke leefomgeving. Een vereniging waarvan de leden actief bezig zijn met natuurstudie, natuureducatie en natuurbescherming. Via deze N’s komen we tot een duurzame en robuuste natuur.

Door excursies, lezingen, cursussen, inventarisaties, advisering en natuurbeheer worden deze doelen vorm gegeven. De activiteiten zijn in drie categorieën te verdelen: voor de gezelligheid, voor mensen die meer willen weten en voor specialisten. Dit alles rond onderwerpen van de natuur bij ons in de buurt.

Elk jaar kent een groot thema. in 2017 is het thema zoek Verbinding met de nabije natuur.