Dado voor Roemenië: “Donder”dag, finaledag

7.45 u Ontbijt. De broodjes uit de auto van Roel halen en zorgen dat je een LuPa hebt voor op de bouw.

Cadeautje voor Janos
8:40 u Vertrek naar Pata. Frank heeft nog snel een klus voor ons want de ramen komen en de stelling moet weg anders kunnen de ramen niet worden geplaatst. De sjouwers gaan gelijk aan de slag. Naomi, Rutger en Thomas beginnen met een vers blik aan de laatste panelen van het hek. 11:00 u JOEPIE het hek is klaar. Nadine, Daniel en Jolanda gaan door met de muur van het achterhuis wit verven. 11:15 u JOEPIE het achterhuis is klaar. Joost en Sjef maken nog twee kruiwagens beton voor het trappetje achter het huis. 11:30 u JOEPIE de trap is klaar. Emma verft de bedden af. 12:00 JOEPIE de bedden klaar. Ton, Lotte en Matthijs plaatsen de plintjes en corrigeren de laatste restjes laminaat. 12:30 u JOEPIE Kamertjes klaar en gelijk de bedden erin. Bij de holy break (koffiepauze) hebben we een cadeautje voor Janos. Hij krijgt een Dadoshirt en een fooitje. Wij krijgen van hem Hebreeën 6 vers 10 mee.

Je gooit er een beetje koffie, water en koeken in en ze doen het
Nog even tijd voor een nieuw karwei, aan de andere zijde van de tuin heeft Frank de bosmaaier langs het onkruid gehaald en kunnen gravers (je gooit er een beetje koffie, water en koeken in en ze doen het) aan de slag om een geul te graven waar straks weer een betonmuurtje in moet. Dat werd weer zweten voor Ton, Joost en Sjef. Roel heeft intussen een boom gesnoeid en Janos is gestart om het dak boven de toekomstige badkamers te maken. Matthijs (op het dak) en Gerrit (met de cirkelzaag) gaan hem helpen. Daniël en Nadine gaan de ruimte en de keuken waar we twee weken hebben gebivakkeerd soppen. Daniël heeft gelijk de koelkast ook maar een schoonmaakbeurt gegeven. 12:45 u de ramen arriveren die Frank van het Dado-geld kon bestellen. Modern aluminium bedekt met kunststof en natuurlijk dubbelglas. Ze worden wel op z’n Roemeens geplaatst.

Even donderen
Tijdens de lunch betrok de lucht en het ging echt even donderen. Een wolk ging open en iedereen die nog buiten liep was meteen kletsnat. Helaas lag de camera van Sjef ook nog buiten en die kon niet zwemmen. Maar gelukkig hadden we het kaartje nog.

Je had die gezichtjes moeten zien
Na de lunch met twee auto’s naar het laatste kinderprogramma. Matthijs en Gerrit bleven met Roel achter om Janos te helpen het dak af te maken. In het Rise2shinegebouw moesten we weer broodjes smeren voor de kinderen maar ook had Frank de foto’s al laten ontwikkelen die Sjef van alle kinderen had gemaakt. Deze hebben we geplaatst in grote schilderijlijsten met alle namen erbij. Frank had alle foto’s 2x laten afdrukken en de kinderen mochten een soort lijstje maken met hun eigen foto. Je had die gezichtjes moeten zien. Grote pretogen dat ook zij bij Frank in het schilderij mochten hangen. Trots op hun foto en op hun naam.

Schaapje terug gevonden
Het verhaal ging vandaag over het schaapje dat zoek was en de herder liet hem niet dwalen maar ging zoeken. Wat was hij blij toen hij dat ene schaapje weer gevonden had. De herder is ook blij met de schaapjes van Pata Rât maar ze hebben het er wel heel zwaar. Hopelijk kan daar met de hulp van Frank en Rita verandering in komen. Wij waren nu weer voor het laatst, hopelijk wennen ze weer aan een volgende groep.Eenmaal thuis tomatensoep, gegrilde kip, sla, appelmoes en gepofte aardappels gegeten. Nu staat er een groepje appeltaart te bakken. Voor wie zou dat nou weer zijn.

8 augustus 2019 | Door: Jolanda 

Wil je meer weten over Dado voor Roemenië of alsnog doneren?

Wil je meer lezen over Dado en / of de volledige reisverslagen van de eerste dagen terug lezen, kijk dan op: https://dadovoorroemenie2019.waarbenjij.nu/
Om een gift over te maken: NL77 RABO 0354 4147 47 Diaconie Prot Gemeente o.v.v. Gift DADO 2019 (ANBI Status)

Dadovoorroemenie werkt samen met: ris2shine en Gain in Roemenië.

Pijnacker-Nootdorp.tv heeft toestemming gekregen voor het gebruik van de foto’s, met dank aan Dado, rise2shine en Gain en dank aan Dado voor het mogen plaatsen van de reisverslagen