Dado voor Roemenië: Vrije vrijdag

Vandaag was de laatste echte dag in Roemenië. Wij gingen vandaag dan ook niet zoals gebruikelijk bij Frank aan het werk, want er was veel op te ruimen.

Kwart voor tien ontbijt
In de middag hadden we in plaats van een kinderprogramma een barbecue met de tieners van Pata-Rât. We begonnen vanochtend rustig. Om 10 uur was het ontbijt gepland, al zaten we al om ongeveer kwart voor 10 aan tafel.

Matthijs 18
Matthijs was vandaag 18 geworden dus werd hij meerdere keren gefeliciteerd, zowel voor als tijdens het ontbijt. Hij kreeg dan ook tijdens het ontbijt een paar cadeaus van ons, waaronder een T-shirt met al onze namen. (Ook namens de redactie van Pijnacker-Nootdorp.tv van harte gefeliciteerd Matthijs)

Vrije tijd
Na het ontbijt hadden we wat vrije tijd, die we gebruikten om de slaapkamers alvast op te ruimen. Om 11:15 uur was het tijd om taart te eten, vanwege Matthijs’ verjaardag en koffie te drinken voor de mensen die dat wilden. De planning van de dag werd toen ook doorgenomen, waarbij er een corvee lijst is gemaakt. Iedereen kreeg hierbij een taak om iets schoon te maken. De taken waren onder meer de auto’s, douches en eetkamer schoonmaken. Het was hierbij mooi om te zien dat iedereen niet enkel zijn/haar eigen taak deed, maar ook anderen hielp. Dit maakte het werk makkelijker en sneller.

Lunch on the go
Tussen 12:00 uur en 13:00 uur was het tijd voor een lunch on the go, dit hield in dat we allemaal lunch maakten en het ergens op aten, zoals in de tuin of de eetkamer.

BBQ
Vervolgens werden de huurauto’s om half 3 weggebracht. Intussen waren de meeste klusjes klaar en was het vrije tijd tot 16:00, want toen kwam Frank ons ophalen voor de BBQ, want wij hadden de huurauto’s intussen al weggebracht.
Eenmaal op de barbecue locatie werden de DADO’ers er afgezet en werd de barbecue setup voorbereid. Frank, Jolanda en Joost gingen weg om de tieners op te halen en daarnaast nog een aantal spullen uit Pata-Rât. Intussen zette de groep die op de locatie met de barbecue was het alvast aan, zodat het eerste vlees al op het spit gelegd kon worden. Later kwamen de tieners ook op de locatie, die vervolgens gingen spelen totdat het eten klaar was. We hebben toen lekker gegeten en tijdens het eten werd er weer voor Matthijs gezongen.

Bedankje
Aan het einde bedankte Jolanda de zigeuners voor hun tijd met de DADO’ers en was er ook applaus vanuit de DADO’ers voor de tieners. Hierna gingen de tieners naar huis, waarbij wij wat later ook naar huis gingen.

Laatste dag
Frank wenste ons een fijne avond en zal ons morgennacht ook om 3:45 uur ophalen om naar het vliegveld te gaan. Sommigen van ons hadden het idee om de nacht door te halen en de rest ging gewoon slapen. Zo kwam onze laatste echte dag in Roemenië ten einde.

9 augustus 2019 | Door: Joost en Daniël

Dadovoorroemenie werkt samen met: ris2shine en Gain in Roemenië.

Pijnacker-Nootdorp.tv heeft toestemming gekregen voor het gebruik van de foto’s, met dank aan Dado, rise2shine en Gain en dank aan Dado voor het mogen plaatsen van de reisverslagen