FOTO: Derde dag Nootdorpse vakantieweek

Woensdag is de derde dag van de Nootdorpse vakantieweek. De kleinste groepen hebben een feest met activiteiten op het veld bij RKDEO.

Driehonderd kinderen van groep vier tot acht hebben zich verzameld bij de Dobbeplas voor een fantastische dag met veel activiteiten. Bekijk hier de fotoreportage.

Bestuurslid Marco de Baat vertelt met een trots gezicht: “De dag wordt verzorgd door Stichting Jeugd en Jongerenwerk. Het eerste uurtje kunnen de kinderen vrij spelen en er is Levend stratego. Vanaf 11:00 zijn er veel leuke dingen gepland. Zo kunnen de kids kickboksen. Er is een reptielenshow, een stormbaan en we gaan bootcampen!”

Ook YouTrash sluit zich vandaag aan bij de Nootdorpse vakantieweek. Zij proberen de kinderen bewust met afval om te laten gaan.

Op de vraag hoe de eerste twee dagen zijn geweest reageert Marco zowaar nog trotser: “De eerste twee dagen gingen goed. We hadden mooi weer tijdens de meerkeuzedag. De kinderen zijn bij ADO geweest en konden daarnaast kiezen voor volleybal, bloemschikken en veel meer.”

Marco besluit met de dankbaarheid en het enthousiasme van de kinderen: “Als we gedurende het jaar in het dorp lopen spreken kinderen ons aan over hoe leuk ze het vonden en dat ze niet kunnen wachten tot de volgende vakantieweek. Dat is de bekroning op onze vrijwilligersjob!”

In verband met mogelijke groenalg in het water kunnen de kindjes geen verkoeling zoeken in de Dobbeplas, maar dat zal de pret niet drukken op deze mooie zomerdag in Nootdorp.