Professors en virussen op kabouterkamp in Ede

De kabouters van Scouting Nootdorp zijn dit jaar op kamp in Ede. Daar hebben zij een kamp met het thema ‘Professor Victor Irussen.’ Teamleidster Liza Heidt vertelt: “We hebben een ontzettend leuke week gehad met veel toffe activiteiten. De kabouters hebben een tocht gelopen om de Edese griep te genezen. Ze mochten rennen door het bos met het havenspel, het smokkelspel en het smurfenspel. Verder hebben ze marshmallows en broodjes gebakken boven het kampvuur. Ze hebben een waterestafette gelopen die escaleerde tot een moddergevecht met de hele groep. Ze mochten ook nog meedoen aanhet grote kleine niet zondag maar dinsdag ochtend middag sport en/of spel dag.” De kabouters zijn meisjes van negen tot elf jaar. Dit jaar waren er twintig meisjes mee op kamp en acht leiding, iets minder dan vorig jaar.

Edese griep

De kabouterleiding doet elk jaar enorm haar best om een leuk kampverhaal te maken. Liza: “Dit jaar gingen de kabouters de strijd aan met de Edese griep, samen met professor Victor Irussen en zijn assistente. Ze hebben een tocht gelopen om ingrediënten te verzamelen voor een geneesmiddel, maar aan het eind van de tocht bleek dat daar ook kinderbloed voor nodig was. Dat vonden de kabouters te ver gaan, dus offerde een van de leiding zich op. Nadat het geneesmiddel klaar was, dronk de professor er zelf meteen van. Hij zei dat het een test was, maar we vonden dat de professor zich wel erg raar gedroeg.” In de loop van het kampverhaal kwamen patiënten, zombies en een boomknuffelaar langs. De grote ontknoping van het verhaal was op donderdag. Liza: “Het bleek uiteindelijk dat de assistente verantwoordelijk was voor de zombies en voor alles wat er verkeerd ging. De kabouters hebben haar bedwongen en ze is door de politie gearresteerd.”

De kabouters hebben naar eigen zeggen de Hoge Limonade Challenge gewonnen van de welpen en Esta’s door van veertien meter hoog limonade te schenken. De welpen en Esta’s betwisten deze claim overigens ten sterkste.

Niels van Hemert

We hebben bezoek

.

Langwerpige boterhammen

.

Watergevecht

.

De escalatie van het watergevecht

.

De Edese griep is heel besmettelijk!

.

Dat krijg je als je te vroeg van je toetje snoept

.

Leiding in het zwembad