Drie minderjarige jongens aangehouden voor mishandeling oudere man in Pijnacker

De politie heeft drie minderjarige jongens aangehouden in een onderzoek naar een mishandeling van een oudere man. Beelden van de mishandeling circuleren al enkele dagen op social media.

Uitlaten
De mishandeling vond plaats op maandag 8 mei. Het slachtoffer liet rond half drie ’s middags zijn hond uit op de Nobellaan. Daar komt hij een groepje jongeren tegen. Wat er dan precies gebeurt, is onduidelijk.

Aapie
In de video die online is verschenen, is te zien hoe de jongeren achter de man al lastig vallen. Als een jongen tegen de man gaat staan, ontstaat over en weer geduw. Als een passant zegt dat de jongens de man met rust moeten laten, verklaart de filmer dat de man een van hen een ‘aapie’ heeft genoemd. Daarna gaat het gescheld verder en worden de eerste klappen tegen het hoofd uitgedeeld.

Vervolgens probeert de man weg te lopen. De jongens houden hem tegen en trappen hem uiteindelijk omver. Als de omstander om de politie riep, sprinten de jongens weg.

Aanhoudingen
Nadat het filmpje rondging op social media, startte de politie een onderzoek. Dit heeft geleid tot de aanhoudingen van drie minderjarige jongens, van 13, 14 en 15 jaar oud. Alledrie komen ze uit Pijnacker. De politie zegt dat twee van hen de man hebben mishandeld en dat de derde verdachte de filmer is.

Onaanvaardbaar gedrag
Burgemeester Björn Lugthart reageert vol afschuw op de mishandelingen: “Het gedrag van deze jongeren is onaanvaardbaar en wordt niet getolereerd. Door de politie is direct ingegrepen, drie verdachten zijn inmiddels aangehouden. Dat jongeren mensen belagen, mishandelen en dit ook nog eens trots filmen, dat gaat er bij mij niet in. In Pijnacker-Nootdorp moet iedereen veilig over straat kunnen lopen. Samen met de politie en het Openbaar Ministerie bekijk ik wat nodig is om dit gedrag te voorkomen.”