Drukke open dag bij dierenarts Hogendoorn

De dierenartsenpraktijk van Mart en Jokelina Hogendoorn in Pijnacker is een stuk groter geworden. Door de verhuizing van Europalaan 21 naar nummer 19 is de praktijkruimte in oppervlakte toegenomen. Ook sluiten de verschillende ruimten, zoals de spreekkamers, de operatiekamer, de röntgenruimte en het laboratorium, beter op elkaar aan. De verhuizing van de praktijk naar de ruimte waarin voorheen een autobedrijf zat heeft ook meer ruimte geschapen voor de andere diensten van Hogendoorn, zoals de dogwash, het kattenhotel en een groothandel met dierenbenodigdheden.

Mart Hogendoorn zag zijn kans schoon toen het autobedrijf vertrok, vertelt hij. “We waren met twee dierenartsen en vijf assistenten toch al te klein gehuisvest om goed te kunnen werken, en nu de autodealer weg ging had ik het idee: als daar een ander autobedrijf voor terugkomt blijven we zitten met de krappe parkeerruimte die we hier toch al hebben. Waarom dat niet meteen zelf die ruimte in gebruik nemen? Dat geeft alleen maar voordelen.”

Hogendoorn heeft al lange tijd zijn praktijk in Pijnacker. Hij studeerde in 1982 af als dierenarts, werkte daarna eerst enkele jaren in loondienst bij andere dierenartsen en opende in 1985 zijn eigen praktijk in Bleiswijk. In 1989 kwam daar de praktijk in het centrum van Pijnacker bij; nu de hoofdvestiging, want ook in Bleiswijk en Zevenhuizen zijn nog steeds praktijkruimten. Samen met zijn vrouw Jokelina, die als assistent werkzaam is, heeft Hogendoorn dus een mooi bedrijf opgebouwd. Daarin gaat niet niet alleen om gezelschapsdieren, want Hogendoorn behandelt ook paarden en landbouwdieren, “eigenlijk alles wat er maar langskomt”, zegt hij.

Over de toekomst van de praktijk hoeft het echtpaar zich vermoedelijk geen zorgen te maken. Twee van hun dochters studeren ook dierengeneeskunde, dus de mogelijke opvolgers lopen zich al warm.

De praktijk hield zaterdag voor de cliënten een open dag, om te laten zien hoe de praktijk is gegroeid. Die werd druk bezocht: veel mensen kwamen, al dan niet met hond een kijkje nemen op de Europalaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ontvangstbalie.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De röntgenruimte is belangrijk voor de diagnostiek bij dieren.

Dierenarts Hogendoorn 7

De operatiekamer geeft alle faciliteiten die de dierenarts nodig heeft.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Een van de behandelruimten van de praktijk.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De dogwash, waar de hond niet alleen gewassen kan worden, maar ook behandeld met shampoo en conditioner en dan na afloop een lekkere föhn door de vacht.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Je kunt dan wel lekker in een kattenhotel zitten, maar al dat bezoek op zo’n open dag…

De gasten in het kastenhotel hebben hun eigen woonkamer.

De gasten in het kattenhotel hebben hun eigen woonkamer.

(Foto’s: Lia van Halderen)