Duizend bezoekers bij NK komkommers sorteren

In grote getalen kwamen mensen uit Nootdorp en omstreken naar de 55ste editie van het NK komkommers sorteren. Naast de sorteerwedstrijd was er een bloemschikwedstrijd en een een wedstrijd molens spotten op rustieke prentjes. De gemeente was vertegenwoordigd met een standje en Wethouder Bernard Minderhoud was aanwezig om de prijzen uit te reiken. Vooral voor de kids was er veel te doen, van spellen zoals ringwerpen of sjoelen tot plastic vissen vangen en konijnen aaien, bovenop de kermis zelf.

Fanatiek sorteren

De sorteerwedstrijd vond plaats op twee tafels, zodat fanatieke deelnemers altijd nog hun score konden verbeteren op de andere tafel. Organisator Ton de Koning vertelt: “De sorteerders moeten veertig komkommers in vijf klassen verdelen. Op het eind is er nog de superkomkommer, die werkt als een tiebreaker. ” De sorteerwedstrijd heeft een enorme geschiedenis en begon oorspronkelijk als evenement van de studieclub van Nootdorpse tuinders. Ton: “Na verloop van tijd is de organisatie gewoon een clubje van vijf tuinders geworden, die een paar keer per jaar samenkomen. Als er eentje stopt, komt daar gewoon een ander voor in de plaats.” De winnaars krijgen een wisselbeker met de naam erop gegraveerd, een fles wijn en een groentepakket.

Het standje van de gemeente Pijnacker-Nootdorp is een nieuwe aanwinst bij het evenement. Zij deelden allerlei leuke zaken uit, zoals notitieblaadjes gemaakt van gerecyclede tomatenvezels en kleine snoeptomaatjes.

Winnaars sorteerwedstrijd:
1e Leo van Winden
2e Erik Qualm
3e Daan Janssen

Bloemschikken klassiek
1e Sonja Janssen
2e Mariska de Hollander
3e Riet Vollering

Bloemschikken Biedermeyer
1e Jannie Aartsen
2e Janneke Roodenburg
3e Anita van der Stap

Bloemschikken overall:
Sandra van der Helm

Molens spotten:
1e Andre van Veen
2e Samara Hendriks
3e Danny van Lochem

Kinderspelen:
1e Izzy van de Sande
2e Elisia Hendriks
3e Koen van der Putten

Niels van Hemert

 

.

.

.

.

.

.

 

Foto’s: Lia van Halderen