Eerste paal geslagen voor nieuw te bouwen ChemTech Center in Pijnacker-Nootdorp

OPCW is begonnen met de bouw van nieuw ChemTech Center, (een Centrum voor Chemie en Technologie) in Pijnacker-Nootdorp. OPWC staat, vertaald in het Nederlands voor  ‘Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens’  en hebben tot doel chemische wapens permanent uit te roeien door bestaande voorraden te vernietigen en door het opnieuw verschijnen van dergelijke wapens te voorkomen.

Eerste pijler
Op 23 september werd er een eerste pijler-ceremonie gehouden waarmee de symbolisch de bouw van het nieuwe complex startte. Daarbij was ook de burgemeester van Pijnacker-Nootdorp Francisca Ravestein aanwezig. Tijdens de ceremonie werd de eerste pijler van het Centrum vastgezet door de directeur-generaal de heer Fernando Arias, plaatsvervangend directeur-generaal mevrouw Odette Melono, de voorzitter van bouwbedrijf Dura Vermeer, de heer Job Dura en de managing partner van Ector Hoogstad Architecten, De heer Joost Ector. Hiermee startte symbolisch de bouw van het nieuwe complex.

Ontdoen van chemische wapens
De heer Job Dura zegt: “Dura Vermeer is trots om bij te dragen aan de realisatie van het ChemTech Centre, een nieuwe, veilige en hoogwaardige faciliteit voor de OPCW. De missie van de OPCW is om de wereld te ontdoen van chemische wapens. We ontwikkelen een gebouw met specifieke functionaliteiten dat bijdraagt ​​aan deze ambitie.”

Trots
De heer Joost Ector onderstreepte: “De afgelopen 18 maanden hebben we nauw samengewerkt met de OPCW om hun nieuwe ChemTech Center voor te stellen en we zijn trots op het resulterende ontwerp.” Het ChemTech Center komt te staan ​​op een perceel van 6.400 m2 op het Heron Business Park in Pijnacker-Nootdorp. De bouw moet eind 2022 klaar zijn.

Nobelprijs voor de Vrede
Meer dan 98% van alle aangegeven voorraden chemische wapens zijn vernietigd onder de vlag van OPCW. Voor zijn uitgebreide inspanningen om chemische wapens uit de wereld bannen, ontving de OPCW in 2013 de Nobelprijs voor de Vrede.