Enge vogelverschrikkers bij Estakamp in Soest

De Esta’s zijn de een na jongste speltak van Scouting Nootdorp. Dit zijn jongens en meisjes van zeven, acht en negen jaar. Dit jaar zijn zij op kamp in Soest. Hopman Ricky Lindeman vertelt: “We doen allerlei spellen in het bos en bij de hut, zoals het havenspel, oasespel, megajenga of gewoon een potje badminton” Dit jaar gingen veertien Esta’s mee op kamp. Zaterdag komen ze terug.

Eerste kamp

Ricky: “Scoutingkamp is echt een avontuur. Voor veel kinderen is het de eerste keer dat ze een hele week bij ouders of familie vandaan zijn. Daardoor is het erg spannend. Ze zijn nog heel onschuldig. Ze noemen bijvoorbeeld een zandvlakte een strand zonder water. Ons kampverhaal houden we daarom een beetje luchtiger.” Ricky is zelf al dertien jaar leiding bij de Esta’s. Dit is zijn laatste seizoen als hopman van dit team. Volgend jaar wordt hij leiding bij de explorers.

De Esta’s hebben een kampverhaal over een magische mijn die opengaat. Uit de mijn komen heksen die mensen in vogelverschrikkers veranderen. Ricky: “De Esta’s moeten goud zoeken, want zonder goud zullen de heksen ook de Estaleiding vogelverschrikkers veranderen. Dat goud is weer van de goede karakters, zoals de mijnwerker of een oude oma. Vlak voor het eind verandert een van de leiding ook nog in een vogelverschrikker. Dan is het echt menens.” De Esta’s vinden het erg spannend, maar zijn vastbesloten om hun leiding te redden.

Niels van Hemert

Even opletten jongens

Patat van tafel eten, met zilverfolie

Vogelverschrikker

Bezoek!

.

We moeten sluipen

De heks zit in de boom