Enquête: effect van de coronacrisis op het woon-werkverkeer in Pijnacker-Nootdorp

Meer en meer mensen werken thuis door de coronacrisis. Toch begint het langzaamaan ook weer wat drukker te worden op de weg.
De gemeente Pijnacker-Nootdorp is benieuwd naar hoe dit zich in de toekomst zal ontwikkelen. Isis Bruijstens, student aan de Haagse Hogeschool, doet hier een afstudeeronderzoek naar.

Pijnacker-Nootdorp TV sprak met de Haagse studente:

Wat is je doel met de enquête?

“Het doel is eigenlijk om na het onderzoek acties op te stellen om de mobiliteit te verduurzamen. Hopelijk kan de gemeente dan zeggen dat de coronacrisis ook iets positiefs heeft bijgedragen. Aan de hand van de mening van de respondenten kan achterhaald worden hoe het woon-werkverkeer er in de toekomst uit gaat zien en wat de ervaring is met thuiswerken.”

Voor wie is de enquête bedoeld?

“Het is in principe alleen bedoeld voor de inwoners van Pijnacker-Nootdorp,” zegt Isis, “maar ik kan me voorstellen dat ook andere gemeenten dit interessant vinden om te onderzoeken.”

Heb je al reacties binnen?

“De kop is eraf! Ik heb er intussen 51 reacties binnen maar ik hoop er stiekem uiteindelijk een paar duizend binnen te krijgen. Het moeten er in ieder geval minimaal 200 zijn.”

Vul de enquête in

Wil je haar en de gemeente helpen? Vul dan de enquête in!

Het kost slechts 5 minuten. Iedereen die in de gemeente Pijnacker-Nootdorp werkt en/of woont, kan de enquête invullen tot en met 30 april 2021.  De gegevens die binnenkomen worden alleen gebruikt voor het afstudeeronderzoek van Isis Bruijstens en worden zo verwerkt dat niemand kan zien welk antwoord je heeft gegeven.